LEÍRÁS
Souma Yukihira édesapja, Jouichirou mellett főz, amióta az eszét tudja. Édesapja éttermének konyhafőnökeként éveket töltött kulináris szakértelmének fejlesztésével és új ételek kitalálásával, hogy meghökkentse vásárlóit. Arra vágyik, hogy túlszárnyalja apja képességeit, és egy napon átvegye az éttermet, de megdöbbenve veszi tudomásul, hogy Jouichirou bezárja az üzletet, hogy munkát vállaljon New Yorkban.
Souma ahelyett, hogy az apjával tartana, beiratkozik a tekintélyes Tootsuki Kulináris Akadémiára, ahol a hallgatók mindössze 10 százaléka végez diplomát. Az iskola a „Shokugeki”-ről híres – a diákok közötti heves főzőversenyek gyakran a viták és viták rendezésére szolgálnak.
Az akadémia brutális tanterve és kiélezett hallgatói létszáma várja a fiatal szakácsot, akinek meg kell tanulnia eligazodni az alattomos környezetben, ha esélyt akar adni álmai megvalósítására. De vajon elég-e a tudás önmagában ahhoz, hogy feljusson a csúcsra?